- Denumire proiect ”Investiții în infrastructura Orașului Ianca pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate”
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Ianca, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Investiții în infrastructura Orașului Ianca pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate”, cod SMIS 125976, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 13: ”Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 9B: ”Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare”, Obiectiv specific: ”Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România”.
Valoarea totală a proiectului este de 15.957.181,28 lei. Valoarea totală nerambursabilă din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 12.768.017,52 lei, iar din bugetul național este de 1.952.755,58 lei. Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului este de 300.423,95 lei. Valoarea neeligibilă inclusiv TVA este de 935.984,23 lei.
Obiectivul general al proiectului este oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din Orașul Ianca, județul Brăila, prin modernizarea parcului din oraș, a unor străzi
(Str. Orizontului, Str. Viilor, Str. Salcâmilor), parcări ce deservesc accesul către instituții de interes public
(Parcarea din proximitatea Casei de Cultură Ianca delimitate de blocurile F3, F4 si F5) dar și modernizarea, realibilitarea și dotarea Casei de Cultură a Orașului Ianca.
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Modernizarea parcului din oraș, a străzilor Orizontului,Viilor, Salcâmilor, a parcărilor ce deservesc accesul către instituții de interes public (Parcarea din proximitatea Casei de Cultură Ianca).
2. Modernizarea, reabilitarea și dotarea Casei de Cultură a Orașului Ianca.
3. Crearea de facilități / adaptarea infrastructurii / echipamentelor pentru accesul persoanelor cu dizabilități.
În cadrul proiectului se au în vedere:
1.Amenajarea unei esplanade cu o suprafață de 1810 mp.
2.Clădirea Casei de Cultură cu o suprafață construită de 673 mp, regim de înălțime subsol, parter și etaj și o suprafață desfășurată de 1.608,32 mp. Lucrările de reabilitare modernizare și dotare la subsol, parte și etaj, constau în: lucrări de dezafectare a elementelor de arhitectură; lucrări de desfacere a instalațiilor sanitare, termice, de ventilați și electrice, lucrări de reabilitare, înlocuirea instalațiilor de apă și canalizare, instalație electrică și corpuri de iluminat, distribuția termică, corpuri de încălzire și climatizare, hidranți interiori și stingătoare.
Lucrările exterioare la clădirea existentă constau în reparații la fațade, acoperiș tip șarpantă cu învelitoare tip țiglă Lindab de sala de spectacole, hidroizolație cu membrană la terase, zugrăveli la fațade.
Dotări: mobilier, recuzită, instrumente muzicale, aparat proiecție film, stâlpi de iluminat, cutie hidranți, stingător de incendiu, coșuri de gunoi. Utilaje: sistem acționare cortină pluș, hidrofor, grup pompare hidranți interior, ventilo-convectoare, chiler, centrală tratare aer.
3.Amenajarea unei parcări pe strada Parcului și aferent Casei de Cultură Ianca
4.Modernizarea străzilor Orizonului, Viilor, Salcâmilor.
Durata de implementare a proiectului este de 62 de luni: respectiv de la data 01.06.2018 până la 31.07.2023
Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la: Manager proiect Teiș Gheorghe 0752550701, mail: primaria.ianca@yahoo.com
2.Denumire proiect ”Transport public urban modern în Orașul Ianca, jud. Brăila”
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul Ianca, în calitate de Beneficiar, implementează proiectul ”Transport public urban modern în Orașul Ianca, jud. Brăila”, cod SMIS: 130537, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3: ”Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 4E: ”Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”.
Valoarea totală a proiectului este de 23.039.923,06 lei. Valoarea totală eligibilă este de 18.875.021,14 lei, din care valoarea sumei eligibile nerambursabile din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională) este de 16.043.767,98 lei, iar din bugetul național este de 2.453.752,72. Valoarea cofinanțării eligibile a Beneficiarului este de 377.500,44 lei. Valoarea neeligibilă inclusiv TVA aferentă cheltuielilor neeligibile: 3.031.589,92 lei. Valoarea TVA neeligibilă aferentă cheltuielilor eligibile: 1.133.32,00 lei.
Obiectivul general al proiectului este reducerea emisiilor de carbon în orașul Ianca și promovarea mobilității urbane durabile, conform Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, având la baza utilizarea transportului public auto de călători, și a modurilor de deplasare nopoluante, cu efect asupra reducerii numărului de deplasări cu transportul privat cu autoturisme.
Obiectivele specifice ale proiectului:
1. Dezvoltarea unui transport public auto de călători de înalta calitate, atractiv și eficient, prin asigurarea mijloacelor de transport,
înființarea de trasee și modernizarea sistemului de transport prin introducerea de sisteme de informare a pasagerilor și „eticketing”.
2. Asigurarea unui impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2 în orașul Ianca prin utilizarea de autobuze hibride de tip diesel/electric, în cadrul sistemului de transport public de călători.
3. Cresterea intermodalității între vehiculele private și transportul public, bicicleta și mersul pe jos.
4. Reducerea cotei modale a deplasărilor cu vehicule private.
În cadrul proiectului se au în vedere:
Înființarea traseelor de transport în comun pe care vor circula cele 4 autobuze de tip hibrid; Amenajarea unui terminal (locul de parcare și de pornire în cursă), respectiv refacerea stratului de uzură a unei platforme existente unde va funcționa acesta; Înființarea de Stații de autobuz pentru așteptare și adăpost călători, inclusiv trotuare de legătură cu cele existente: 39 bucăți; Înființarea de locuri de parcare auto (în zona stațiilor de autobuz sau a stațiilor CF): 228 locuri; Înființarea unor piste de ciclism și locuri de parcare pentru biciclete, inclusiv conexiune între piste și trotuare existente, amenajarea unor spații verzi prin însămânțare cu gazon și locuri de odihnă echipate cu bănci montate între trotuarele existente și pistele destinate cicliștilor pe strada Brăilei (5600 m); Lucrări de intervenție la carosabilul străzilor (7352,50 km) pe următoarele străzi: str. Rozelor, str. Ceferiștilor, str. Oncescu, str. Școlii tronson I, str. Școlii tronson II, str. Fabricii (tronson între str. Școlii – str. Brăilei) și str. Fabricii (tronson II) și str. Fabricii (tronson II) DC36 km0+000-km2, respectiv str. Sloboziei și Ion Corciu în Perișor, str. Tineretului, Plopu DC37, str. 1 Decembrie DC37 (str. 1 Decembrie), str. Nr 1 (str. Gării), Gara Ianca, 1 buc; Realizarea unor marcaje pentru trecerea pietonilor, pentru fluidizarea fluxului de trafic pedestrian în zonele de transport intermodal (zone cu stații de autobuze, parcări pentru autovehicule sau biciclele din apropierea stațiilor).
Durata de implementare a proiectului este de 88 de luni: respectiv de la data 01.04.2016 până la 31.07.2023
Informaţii suplimentare despre proiect se pot obţine la: Manager proiect Teiș Gheorghe 0752550701, mail: primaria.ianca@yahoo.com
3.Denumire proiect” Achiziție de echipamente IT pentru instituțiile de învățământ preuniversitar din Orașul Ianca în vederea desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV2.” Cod SMIS 144130
Unitatea Administrativ Teritorială Orașul lanca, în calitate de Beneficiar al proiectului ”Investiții de răspuns la pandemia cu coronavirusul SARS-COV-2 prin achiziționarea de echipamente IT în vederea desfășurării activităților școlare” finanțat prin Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă, Obiectiv specific 4. Creșterea gradului de utilizare a Internetului, Operațiune POC – Creșterea gradului de utilizare a Internetului, cod SMIS 144130, anunță finalizarea implementării acestuia.
Obiectivul general al proiectului este Achiziționarea de echipamente IT pentru instituțiile de învățământ preuniversitar din Orașul Ianca în vederea desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice, în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV2.
Obiectivul specific este: Dotarea a 2 instituții de învățământ preuniversitar din Orașul Ianca în vederea desfășurării activităților didactice online prin achiziționarea a 1605 echipamente IT.
Rezultatele obținute la finalizarea implementării proiectului sunt:
În cadrul proiectului s-au achiziționat următoarele echipamente IT: 1.183 buc-tablete, 112 buc-laptop-uri, 61 buc-sisteme all in one, 67 buc-camere web video conferință, 9 buc-videoproiectoare, 9 buc-ecrane de proiecție de perete, 59 buc-table interactive, 50 buc-router wireless și 55 buc-tablete grafice, necesare elevilor și profesorilor în desfășurarea în condiții normale a tuturor activităților didactice, inclusiv a cursurilor on-line.
Competitivi împreună!
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.
Valoarea totala a proiectului: 3.201.749,57 Lei
Valoarea totala eligibila: 3.151.749,57 Lei
Finanțare nerambursabila AM POC/OIPSI: 3.088.714,58 Lei
Data Începerii proiectului: 02.06.2021
Data Finalizării Proiectului: 02.06.2022
Programul POC/882/2-4 Digitalizare TIC – Cod SMIS 144130