Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân

Urmare op╚Ťiunilor dumneavoastr─â exprimate prin chestionarele realizate la nivelul anului 2011 privind activitatea de gestionare a c├óinilor f─âr─â st─âp├ón, administra╚Ťia local─â a luat decizia de a proceda la extinderea ╚Öi modernizarea actualului ad─âpost, ceea ce presupune, ├«n principal, m─ârirea capacit─â╚Ťii de cazare de la 20 la cca 80 de cu╚Öti, crearea unor spa╚Ťii care s─â permit─â separarea pe sexe ╚Öi v├órst─â precum ╚Öi relaxarea patrupedelor , realizarea unui cabinet medical compatibil procedurilor de sterilizare ╚Öi tratamente, asigurarea unei surse de c─âldur─â, achizi╚Ťionarea unui mijloc de transport pentru animalele capturate.
Preciz─âm c─â ├«n anul 2011 au fost finalizate lucr─ârile de modernizare a cabinetului medical ╚Öi demarate lucr─ârile de extindere a ad─âpostului, urm├ónd ca acestea s─â fie reluate ├«n 2012, imediat ce temperaturile exterioare vor permite acest lucru. De asemenea, prin cabinetul domnului dr. Dumitru Bogdan proced─âm la sterilizarea controlat─â a c├óinilor cu ╚Öi f─âr─â st─âp├ón, ca m─âsur─â cu efecte pozitive asupra sc─âderii num─ârului de c├óini reg─âsi╚Ťi pe str─âzi, unde, ├«ntr-un mediu evident ostil, lipsit de c─âldura rela╚Ťiei cu st─âp├ónul s─âu, li s-a dezvoltat instinctul s─âlbatic al supravie╚Ťuirii devenind astfel, de multe ori agresivi ╚Öi periculo╚Öi.
Totodat─â,ca o nou─â m─âsur─â cu efecte pozitive ├«n sc─âderea num─ârului de c─âini reg─âsi╚Ťi pe str─âzi,promov─âm procedura adop╚Ťiei precum ╚Öi responsabilizarea cet─â╚Ťenilor pe aceast─â spe╚Ť─â.
Pentru orice opinii pe această temă, într-un efort comun de a rezolva problema OMULUI și CÂINELUI,deopotrivă vă invităm a ne contacta, indiferent de metoda agreată.


COMUNICAT

├Än cursul lunii februarie a.c a fost adoptat─â hot─âr├órea Consiliului Local privind aprobarea formei finale a proiectului tehnic ini╚Ťiat ├«n 2009 ╚Öi intitulat ÔÇŁ Reabilitarea ╚Öi modernizarea sistemelor de ap─â ╚Öi ap─â uzat─â ├«n Ora╚Öul IancaÔÇŁ (parte integrant─â din mega proiectul ce vizeaz─â ├«ntregul jude╚Ť) , faz─â premerg─âtoare celei de organizare a licita╚Ťiilor interna╚Ťionale pentru lucr─ârile fizice, de execu╚Ťie,ce se vor derula ├«n perioada 2012- 2014.
Proiectul, cu o valoare pentru Ianca de ┬á9 487 425 euro,f─âr─â TVA, cuprinde o nou─â abordare asupra func╚Ťionalit─â╚Ťii acestor sisteme ╚Öi trebuie privit ca un proiect regional deoarece introduce modific─âri majore ├«n acest sens. Astfel, la Gropeni se va construi un nou sistem ce va rezolva partea de captare a apei din Dun─âre precum ╚Öi procesul de potabilizare al acesteia. Printr-o nou─â conduct─â de aduc╚Ťiune apa va fi stoca╚Ť─â la Ianca, ├«ntr-un nou bazin cu o capacitate de 2 500 mc,urm├ónd a fi distribuit─â c─âtre to╚Ťi utilizatorii finali p├ón─â la zona F─âurei. Pentru Ianca acest proiect presupune construirea unei sta╚Ťii de pompare moderne, reabilitarea re╚Ťelelor de distribu╚Ťie existente precum ╚Öi c├óteva extinderi de re╚Ťea.
De asemenea, modific─âri majore se vor opera ╚Öi-n sistemul public de canalizare, pentru care acest proces de modernizare presupune construirea a dou─â sta╚Ťii moderne de pompare a apei uzate ├«n Sta╚Ťia de epurare F─âurei, reabilitarea re╚Ťelelor de colectare a apelor uzate existente precum ╚Öi extinderea acestora┬á pe o lungime total─â de14,07 kmce include strazile: G─ârii,S─âr─â╚Ťeni, Parcului, Morii, Zorilor, Viilor,Teilor, Prim─âverii ╚Öi Calea Br─âilei.Punerea ├«n practic─â a acestei strategii de modernizare va determina cre╚Öterea gradului de acoperire a acestui tip de sistem ┬ácare la aceast─â dat─â satisface numai zona industrial─â, zona central─â a ora╚Öului ╚Öi par╚Ťial str─âzile Morii,S─âr─â╚Ťeni, Br─âilei,Teilor,ceea ce reprezint─â cca 20% din popula╚Ťia ocupant─â.


Anun╚Ťuri ├«n conformitate cu Art. 1 din Legea nr. 10/2001