┬á┬á┬áResursele de ap─â ├«n Ora╚Öul Ianca, utilizate ├«n ┬áprezent ╚Öi poten╚Ťiale,sunt ape de suprafa╚Ť─â, captate din fluviul Dun─ârea, cele din subteran ne├«ndeplinind condi╚Ťiile de potabilitate prev─âzute de STAS 1342/1991.Sistemul zonal de alimentare cu ap─â cuprinde urm─âtoarele obiective: sta╚Ťie de captare ╚Öi pompare ap─â brut─â ├«n localitatea Gropeni, sta╚Ťie de tratare, ├«n localitatea Ianca(270l/s) ╚Öi re╚Ťele de distribu╚Ťie at├ót ├«n ora╚Ö(22,3 km) c├ót ╚Öi ├«n satele componente, fiind racordate peste 2000 de gospod─ârii, 35 de blocuri precum ╚Öi zona industrial─â.
Construit─â ├«n perioada de industrializare a ora╚Öului, ├«n spe╚Ť─â 1979-1981, sta╚Ťia de Epurare cu o capacitate de
200 l/s precum ╚Öi sistemul unitar de preluare a apelor uzate ╚Öi meteorice (7 km) deserve╚Öte zona industrial─â, central─â a ora╚Öului ╚Öi par╚Ťial Str. S─âr─â╚Ťeni, Calea Br─âilei, str. Morii,Teilor ╚Öi Prim─âverii.
At├ót activitatea de furnizare a apei potabile ├«n ora╚Öul Ianca ╚Öi satele componente c├ót ╚Öi cea de canalizare este realizat─â de Compania de Utilit─â╚Ťi Publice ÔÇŁDun─âreaÔÇŁ Br─âila,operator concesionar, al acestor servicii care, ├«n parteneriat cu Prim─âria Ianca, a ini╚Ťiat ├«n 2009 proiectul complex de dezvoltare zonal─â privind modernizarea celor dou─â sisteme centralizate ├«n valoare total─â de peste 8 milioane euro ce presupune: reabilitatea tuturor re╚Ťelelor de distribu╚Ťie a apei potabile existente, reabilitarea re╚Ťelelor de canalizare existente, modernizarea sta╚Ťiei de tratare a apei potabile, retehnologizarea sta╚Ťiei de epurare precum ╚Öi extinderea re╚Ťelelor de canalizare pe toate str─âzile ┬álipsite de aceast─â┬á infrastructur─â. Lucr─ârile fizice ale proiectului vor debuta ├«n anul 2012 ╚Öi se vor finaliza ├«n 2013.
Referitor la alimentarea cu energie electric─â a ora╚Öului preciz─âm c─â pe teritoriul ora╚Öului Ianca se reg─âse╚Öte sta╚Ťia de transformare 110/20 kv, care este legat─â la sistemul energetic na╚Ťional prin dou─â linii de 110kv, una care vine de la sta╚Ťia de transformare 110/20 kv Urleasca ╚Öi una care vine de la sta╚Ťia de transformare 110/20 kv F─âurei. De asemenea pentru satele componente exist─â posturi de transformare 20/0,4 kv care alimenteaz─â at├ót consumatorii casnici c├ót ╚Öi pe cei industriali, acolo unde este cazul.

Statistic, num─ârul abona╚Ťilor se prezint─â astfel:

Loca╚Ťie/Tip utilizatorIancaBerlestiT├órlele-FiliuPeri╚ÖoruPlopuOpri╚Öene╚Öti
Utilizator casnic2286152315377562221

┬á┬á┬áIluminatul public ├«n ora╚Öul Ianca ╚Öi satele componente este asigurat de mai multe PT-uri de diferite capacit─â╚Ťi ╚Öi cuprinde toate str─âzile precum ╚Öi zona blocurilor (cur╚Ťile interioare).┬á┬á Reabilitatea sistemului de┬á iluminat public ├«n ora╚Öul Ianca ╚Öi satele componente s-a realizat ├«n anul 2008, printr-o investi╚Ťie a bugetului local ╚Öi a Consiliului Jude╚Ťean Br─âila ├«n valoare de 480 000 lei.
   Operatorul furnizării energiei electrice este S.C Electrica Furnizare S.A prin A.F.E.E Brăila
Ora╚Öul Ianca are re╚Ťea de alimentare cu gaze naturale a c─ârei lungime total─â este de 12,91 km, deserve╚Öte un num─âr de peste 1 250 de utilizatori casnici ┬áprecum ╚Öi cca 200 de utilizatori industriali ╚Öi reprezint─â principala surs─â de c─âldur─â pentru o parte a popula╚Ťiei din ora╚Ö care, din anul 2001, nu mai este racordat─â la sistemul centralizat┬á de furnizare a energiei termice. Pe teritoriul satelor componente nu exist─â re╚Ťele de distribu╚Ťie a gazelor naturale.
   Operatorul furnizării gazelor este: GDF SUEZ Energy România.
├Äncep├ónd cu finele anului 2008, odat─â cu ├«nfiin╚Ťarea depozitului de de╚Öeuri biodegradabile printr-o investi╚Ťie┬á din fonduri europene,├«n valoare de 1 600 000 lei, activitatea de colectare a de╚Öeurilor ├«n Ora╚Öul Ianca ╚Öi satele componente, se realizeaz─â selectiv, prin operatorul Direc╚Ťia Serviciilor Publice Ianca.
┬á┬á┬áServiciul public de salubrizare este asigurat pentru un num─âr de 1 580 utilizatori casnici ╚Öi 120 de agen╚Ťi economici,printr-un grafic de colectare bis─âpt─âm├ónal─â pentru de╚Öeurile biodegradabile ╚Öi zilnic─â pentru de╚Öeurile menajere (excep╚Ťie: sate ╚Öi Ianca, gospod─ârii ÔÇô bis─âpt─âm├ónal).